← Terug naar alle artikels

Wetsvoorstel voor terugbetaling van hoeden voor kankerpatiënten

Eergisteren was ik samen met mijn liberale collega’s Nathalie Gilson en Robby De Caluwé te gast in het oncologisch centrum van het Sint-Janshospitaal in Brussel.

We spraken er met artsen en patiënten en met Fabienne Delvigne van de stichting Caring Hat. Samen met de eigenlijke behandeling moet een betere mentale weerbaarheid patiënten helpen om deze ziekte te overwinnen. Niet alleen pruiken maar ook hoeden kunnen kankerpatiënten helpen om waardig hun kankerbehandeling te ondergaan.

©️ Fabienne Delvigne

Maar vandaag wordt enkel financiële steun gegeven aan kankerpatiënten die een pruik kopen. Nochtans verkiest 30% van de kankerpatiënten een alternatief. Hoofddeksels zoals hoeden of petten kunnen nog niet terugbetaald worden.

Daar willen we verandering in brengen. Samen dienden we een wetsvoorstel in om voor kankerpatiënten de terugbetaling van hoeden als alternatief voor pruiken mogelijk te maken.

Een hoed kan een wereld van verschil maken. Nu is het aan ons om onze collega-parlementsleden te overtuigen van het belang om deze terugbetaling mogelijk te maken.