← Terug naar alle artikels

Podcast Itinera over ‘Burgerdienst in de Wetstraat’

Met voet- en handafdrukken van 6 kleinkinderen als achtergrond

Podcast : klik hieronder

https://www.itinera.team/nl/publicaties/podcasts/christian-leysen-neemt-afscheid-van-de-politiek-met-burgerdienst-de-wetstraat

Christian Leysen neemt afscheid van de politiek met “Burgerdienst in de Wetstraat,” een oproep aan iedereen – en ondernemers in het bijzonder – om zich te engageren in de samenleving en in de politiek.

Drie basisprincipes leidden hem daarbij zelf: minder regels maar betere regels, meer gezond verstand in beleidsvoering, en een staat die doet wat hij moet doen en dat goed doet. Wij zijn als individu en samenleving afkerig geworden van risico en rekenen op de staat om op al die vraagstukken een antwoord te bieden. Daardoor geraakt de staat overbelast.

Christian Leysen getuigt over hoe de politiek iedere dag werkt, in het bijzonder over zijn voorzitterschap van de commissie Energie & Klimaat, en zijn pleidooi voor begrotings- en andere discipline – ook in de werking van het parlement en de staatsstructuur zelf.

Over hoe politiek méér moet zijn dan “please, please, please your electorate”: een bijdrage tot het beheer van stad en staat.”